Dönemsel olarak irdelendiğinde, Laleli’nin geçen on yıllar boyunca birçok ülkeden alıcıları olduğu ve servis, kalite, hız ve yenilik anlamında sunulan hizmetlerin ülkeden ülkeye farklılık gösterdiği görülecektir. Bu süreklilik ve esnek yapının devamı ancak genç ve dinamik bir nüfus yapısıyla sağlanabilir. Bu gücün kullanılması noktasında üzerimize düşen görevin farkında olmamız, ülkemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Esnaf, tüccar ve sanayici olarak bizler, ülkemizin bu dinamolarını harekete geçirecek atılımları en uygun konjonktürü kollayarak hızlı ve optimum düzeyde gerçekleştirmenin peşinde olmalıyız.
Bu anlamda geçtiğimiz ay birçok konferans ve toplantıya katılım gösterip, bölgemizin geleceği adına fikir edinmeye gayret gösterdik. Bunları paylaşma adına şunu gördük ki gelecek; pazar çeşitliliğini oluşturmuş, temel ürün gruplarının dışında üretim yapan, trendi takip edip moda üreten, her anlamda müşteri memnuniyetini sağlamış firmaların, hatta ülkelerin elinde şekillenecektir. Bu bakımdan değerlendirildiğinde altyapısını oluşturmuş, bilgisi, tecrübesi, vizyon ve misyonuyla Lalelimiz bunu tam anlamıyla hak etmektedir. Bizlerin yapacağı tek şey bu sinerjiyi korumak ve daha ileriye taşımaktır. Bunun yolu da şüphesiz ki doğru, akılcı ve gerçekleştirilebilir hedefler ortaya koymaktan geçiyor. Hedef belirlemek içinse elbette ki önce nerede olmak istediğinizi hayal etmeniz gerekmekte. Burada ister istemez aklıma ünlü teorik fizikçi Albert Einstein’in şu sözü geliyor; “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir”.
Bizler yola çıktığımız ilk günden beri, projeleriyle dünya çapında ses getiren, her anlamda oturmuş, çıtasını daima yüksek tutan ve uluslararası alanda marka değerine sahip bir Laleli hayal ettik. Görevde bulunduğumuz süre zarfında gördük ki aslında kurduğumuz tüm hayaller, realize edildikçe büyüyen ve gücümüze güç katan gerçeklerin ta kendileriymiş. Başlamanın bitirmenin yarısı olduğu gibi hayal etmenin de inancın aslı olduğu gerçeği bu süreçte zihinlerimize net bir biçimde kazınmış oldu.
Ay içerisinde bildiğiniz gibi hamiliğini üstlenmiş olduğumuz Kâtip Kasım İlköğretim Okulu’nun yeni dönem açılını gerçekleştirdik. Ayrıca başarılı öğrencileri ödüllendirerek onları geleceğe hazırlama adına maddi ve manevi anlamda motive etmeye çalıştık. Bu bağlamda her yıl olduğu gibi baştan aşağı yenilediğimiz okulumuza sağladıkları katkıdan ötürü tüm üyelerimize can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında yine ay içerisinde Laleli’deki otellerimizi bir araya getirdik ve birlikteliğin gücünü yansıtabilmek adına derneğimiz bünyesinde bir Turizm Komisyonu kurulması kararı aldık. İnanıyorum ki bu güçlü birliktelik bölgemizdeki oteller ve LASİAD için ileride büyük projelere imza atma adına ciddi bir temel teşkil edecektir. Yine ay içerisinde konuşmacı düzeyinde davet edildiğimiz “Tekstilin Bugünü ve Geleceği” adlı konferans, İTHİB’in ilkini düzenlemiş olduğu “Teknik Tekstil Yarışması” ve Sn. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’ın da katılım göstermiş olduğu “Bitlis’in Geleceği” konulu konferans bizlere LASİAD’ın önemini bir kez daha göstermiş oldu. Tüm bu aktivitelerde, geleceğin geri dönüşüm, doğallık ve çevreci ürünler çerçevesinde kurulacağı, pazar anlamında Afrika ve Asya bölgelerine de yönelmemiz gerektiği ve ülkemizde teşvikli bölgelerin doğru değerlendirilmesi gerektiği konusunda kesin izlenimlerimiz oldu.
Sonuç olarak geleceğin, yenilik ve inovasyona odaklanmış işletmelerin elinde belirleneceğini görüyor ve tüm üye ve bölge firmalarımızın bu noktadan hareketle planlamalarını yapmalarının, başta Laleli olmak üzere ülkemize büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.
Sözlerimi sonlandırmadan evvel Fatih Kaymakamımız Sn. Ahmet Ümit’e atandığı bu yeni görevinde başarılar diliyor, tüm esnafımızın hayırlı ve bereketli bir ay geçirmelerini ümit ederek saygılar sunuyorum.
Giyasettin Eyyüpkoca